Повернутися до звичайного режиму

Лекції ГО " Здорове людство"

Маючи на меті профілактику серед українських підлітків важких захворювань (ВІЛ/СНІД, онкологія) та соціально-психологічну підтримку дітей з такими діагнозами, а також гармонізацію стосунків українського суспільства з ВІЛ-позитивними людьми, ГО «Здорове людство» ініціювала багатоцільовий соціальний освітньо-профілактичний проект, який має охопити учнів старшого шкільного віку загальноосвітніх шкіл міста Києва.

Україна посідає одне з перших місць у світі з кількості нових випадків онкозахворювань та з темпів розповсюдження ВІЛ-інфекції.

Частина цих випадків є наслідком необізнаності про небезпеку, про шляхи розповсюдження, способи профілактики цих захворювань, а також – недбалого ставлення українців до свого здоров’я. Інша частина випадків, особливо щодо розповсюдження ВІЛ/СНІД, пов’язана з небезпечною суспільною поведінкою людей з підтвердженим ВІЛ-позитивним статусом, які відчувають на собі негативне ставлення суспільства через свій діагноз.

Саме для того, щоб розірвати замкнене коло, ГО «Здорове людство» спрямовує свої зусилля на роботу зі школярами підліткового віку. Підлітковий вік – час формування особистості, ставлення до себе і оточуючого середовища, час початку статевого життя. У підлітковому віці діти є і надзвичайно ранимі, і надзвичайно жорстокі. Якщо потрібно подолати глибокі конфлікти у суспільстві, серед зрілих особистостей, починати примирення і налагодження контакту слід саме з підліткового віку.
Кiлькiсть переглядiв: 230